fredag 22 april 2011

Topp 5 apps - Beroendeframkallande spel

Första topplistan då och idag är det meningen att vi ska lista de fem mest beroendeframkallande spelen så då sätter vi igång! Och komihåg, har du några förslag, tips eller önskemål på topplistor vi ska göra så är det bara att klicka dig in på forumet och lämna en kommentar :)
                 
                          

                                                 

                                                                1. Fastball 2                                                          
                                                          
                                                                          Pris: 7 kr 
                                  http://itunes.apple.com/us/app/fastball-2/id376575858?mt=8

Spelet är ett typiskt exempel på ett beroendeframkallande spel och dessutom är det inte bara plågande att trycka på Start Over - Det är ju väldigt kul också. Fastball 2 går ut på att man styr en röd, liten boll genom att trycka på skärmen så att den hoppar och i detta fall över diverse hinder. Spelet är uppbyggt i olika banor och på vägen ska man plocka stjärnor för att få extra poäng. Kort och gott, när jag väl tryckt på appen, då fångar den mig och vinnarinstinkten och revanschlusten väcks inombords.


2.iStunt 2 - Snowboard


Pris: 7 kr 


Detta fint designade spel hamnade i min iProdukt under veckan och sedan dess har jag varit i stort sett trollbunden till det, när jag inte spelat Fastball så har det här varit min första prio. I spelet är man en snowboardåkare i sina bästa år som ska ut och åka snowboard i backarna. Man möts av olika gupp, hinder, saker som helt enkelt ska försvåra åkarens situation. Spelarens uppgift är att klara backarna utan att falla av snowboarden eller skada sig, när man klarat en backe åker man lift upp till en annan. Kul med detta spel är att det finns två olika "världar", en  i snöbackarna och en annan i någon slags träbana
(se bild). I alla fall så är jag "obsessed"..


3. FallDown!

Pris: Gratis 


Ett svenskutvecklat spel som är så simpelt som det kan bli, men ändå innehar en mycket hög kvalitet med en enkel men bra spelidé och stilren design. Men nu hamnar inte den här appen här för att den är svensk och bla bla bla,(Och jag är inte mutad...) utan för att det är vad denna lista handlar om; Beroendeframkallande. Spelets idé är att man ska tilta sin device så att man kommer igenom springorna i väggarna. till ens hjälp finns ett antal powerups. Jag gillar spelet för att det går så snabbt och smidigt att starta om spelet om man förlorar och att man inte störs på en massa onödigt tjafs i spelet. Klar favorit !


4. Ninjump Deluxe

  Pris: 7 kr, 


Om du var ute och gick på stan och skulle se en ninja med ett rött band runt huvudet och ett samurajsvärd i handen så skulle du antagligen tro att personen kom från spelet Ninjump eller hur? Spelet är enkelt och har 4 banor, Classic, Jungle, Castle och Pirates. Ninjump går ut på att man styr en ninja som ska hoppa och klättra mellan väggar och undvika eventuella föremål eller personer som kan få en att ramla. Skönt tidsfördriv och roliga animationer.


5. Scooter XL

Pris: 7kr, 

Ett spel utvecklat av den svenska speltillverkaren Donut Games som förutom detta spel gjort Rat on Run, Skateboard, Cat Physics för att bara nämna några. Som nästan alla av Donut games apps så är spelet ett beat-score-spel. Du är en råtta som sitter i en scooter och din uppgift är att styra scootern genom att trycka på skärmen så att den hoppar, plocka på dig ostbågar, stora ostar och powerups i de 4 olika spel-moden. Eftersom att det just finns 4 spelmodes så tröttnar man inte i första taget och så kommer man på sig själv att sitta där i soffan efter att ha suttit och lirat i 1 timme enbart Rat on Scooter...
__________________________________________________________________

/SwedishiPhone T.E.A.M























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna!